Osteopathie I.O.

Osteopathie I.O.

Wat is osteopathie? 

Osteopathie is een manuele (met de handen uitgevoerde) methode die gebaseerd is op principes uit de anatomie, embryologie, neurologie en fysiologie. Onder de manuele technieken behoren manipulatie technieken, fasciale, viscerale en craniale technieken. Dit zijn handelingen die ervoor zorgen dat wervelblokkades opgelost kunnen worden of andere spanningen uit het lichaam gehaald kunnen worden.

Doordat ik osteopaat in opleiding ben, pas ik al veel osteopatische technieken toe. Hieronder een kort woordje uitleg wat osteopathie nu juist inhoudt. 

LiezeSF-13
LiezeSF-36
LiezeSF-10

Osteopathie richt zich op 3 systemen in het lichaam. Deze worden altijd mee onderzocht en behandeld. 

Viscerale systeem - hieronder behoren alle organen zoals longen, lever, hart, darmen, baarmoeder,... 

Pariëtale systeem - hieronder behoren alle botten, gewrichten, spieren. 

Craniosacrale systeem - hieronder behoort de schedel (=cranium) en heiligbeen (=sacrum) en alles wat hier tussen ligt dus de wervelkolom. 

Visceraal heeft invloed op het pariëtale systeemen het pariëtale systeem heeft invloed op het viscerale systeem. Daarnaast kan het viscerale systeem ook een invloed hebben op het craniosacrale systeem.


Zo zie je dat het gehele lichaam met elkaar verbonden is. Het is dus altijd belangrijk om het volledige lichaam als één geheel te bekijken. 

Door toenemende drukte, neem ik tijdelijk geen nieuwe patiënten meer aan. Alleen als je door de arts specifiek naar mij wordt doorverwezen. 

MAAK EEN ONLINE AFSPRAAK

AFSPRAKEN ZIJN STEEDS TELEFONISCH, VIA EMAIL OF MAAK ONLINE EEN AFSPRAAK