Hyperventilatie

Hyperventilatie of stressgerelateerde klachten 

Chronische hyperventilatie, ook wel bekend als angst of spanning syndroom komt vaker voor dan we denken. Vaak komt het onbewust voor dat na enige tijd verschillende klachten kan geven. 


Stress kan zich na een lange tijd opstapelen in het lichaam waardoor er klachten kunnen ontstaan. Klachten zoals ijl gevoel in het hoofd, hartkloppingen, tintelingen, krop in de keel, druk op de borst, stramme spieren,... Deze klachten kunnen na verloop van tijd zo opstapelen dat het lichaam fysiek of/en mentaal niet meer in balans is. Dit verstoord evenwicht (fysiek/mentaal) proberen we dan met een gerichte behandeling op te lossen. Het is dan de kunst om opzoek te gaan naar datgene dat jou triggert.


Wat geeft jou stress? We proberen hier dan samen uit te komen!


Het is heel belangrijk dat we hier niet enkel symptomatisch gaan werken, maar dat we vooral gaan kijken wat de oorzaak hier nu is. Aan de hand van het verhaal van de patient, zoek ik samen met de patient naar een geschikte oplossing om deze klachten onder controle te krijgen. 


Hierbij werk ik voornamelijk op het fysieke aspect. Hieronder verstaan we ademhalingsoefeningen, relaxatieoefeningen, triggerpunttherapie, diafragma behandeling, ribben mobiliseren en andere oefeningen om de klachten te doen verminderen. LiezeSF-22
LiezeSF-20
Hyperventilatie

MAAK EEN ONLINE AFSPRAAK

AFSPRAKEN ZIJN STEEDS TELEFONISCH, VIA EMAIL OF MAAK ONLINE EEN AFSPRAAK